Kookstudio

In de kookstudio van Lokaal 55 kook je met vrienden, collega’s en familie een uitgebreid drie of vier gangen diner. Bij binnenkomst trakteren we je op een feestelijk glas Prosecco en een verrassing van de kok. Onder professionele begeleiding maak je een drie, vier of meer gangen menu. 

Na anderhalf uur kokkerellen serveer je samen het diner in Lokaal 55. Bij de koffie serveren jullie zelfgemaakte koekjes. Je kunt je ook inschrijven voor “individuele workshops”, die we zelf organiseren. Kijk voor data van de verschillende kookworkshops en activiteiten op de pagina agenda & nieuws. Een kookarrangement duurt ongeveer vier uren.

Mogelijkheden

Kookworkshop

Bij Lokaal 55 staat niet alleen het leren koken centraal, maar met name het samen koken en genieten. Kies een drie, vier of meer gangen diner van onze wisselende menukaart en kook met collega’s, vrienden of familie een heerlijk diner. De kok ontvangt u feestelijk met een glaasje Prosecco en heerlijke hapjes. De kok licht het menu toe en de ingrediënten waarmee je gaat koken. Na de uitleg van de kok ga je in koppels of kleine groepjes lekker koken. Ieder bereidt een gerecht van het menu. Uiteraard staat de kok open voor elke vraag en/of suggestie vanuit de groep. De prijs van een kookworkshop is € 64,50 per persoon, inclusief alle ingrediënten en consumpties. Het minimum tarief per kookworkshop is € 645,00.

Bel 0515-460321 of e-mail info@lokaal55.nl voor een geschikte datum.

Kookworkshops kunnen worden uitgebreid met een wijnproeverij of een wijnarrangement met passende wijnen bij elk gerecht. Onze sommelier vertelt je graag over de mogelijkheden.

Kom koken, proeven en genieten tijdens onze kookworkshops!

Taart workshop

Tijdens een taartworkshop leer je een ronde taart voor circa 12 personen te vullen, bekleden en decoreren. We gaan aan de slag met het snijden van de taart, vullen met vers fruit of vruchtenconfiture en afsmeren met botercrème. Daarna wordt de taart bekleed met zelfgekleurd rolfondant en kun je een thema kiezen om te decoreren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van uitstekers in alle soorten en maten. Er zijn volop materialen aanwezig om van iedere taart een uniek kunstwerk te maken. Voor de “Finishing Touch” gebruik je glitters en pareltjes. Een striktaart workshop bestaat uit het vullen, bekleden en decoreren van een ronde taart die we gaan versieren met een prachtige strik van fondant die bovenop de taart wordt geplaatst.

Een taartworkshop duurt ongeveer 3 uur. Prijzen vanaf € 49,50 euro per persoon, inclusief koffie, thee en iets lekkers. Je kunt al een taart workshop reserveren vanaf 10 personen.

Tip: je kunt de taart workshop uitbreiden met een overheerlijke high tea, die tijdens de workshop wordt geserveerd. Meerprijs voor een high tea is € 17,50 per persoon. Tijdens de workshop serveren we koffie en thee met lekkernijen. De taart neem je na afloop van de workshop mee naar huis in een mooie taartdoos.

Reserveer een workshop van jouw keuze of bel 0515 460321.

Cup Cake workshop

In de cupcake workshop ga je samen aan de slag met het vullen en decoreren van 8 heerlijke cupcakes. De decoraties die we je leren zijn drie dimensionaal en samen met royal icing spuitwerk wordt iedere cupcake een uniek mini taartje. Heerlijk met vriendinnen een cup cake workshop bij Lokaal55 als ontspanning en creatieve inspiratie.

Een cupcake workshop duurt ongeveer 3 uur. Prijzen vanaf € 44,50 euro per persoon, inclusief koffie, thee en iets lekkers. Je kunt al een cupcake workshop reserveren vanaf 8 personen.

Tip: breid de cupcake workshop uit met een mooie high tea, die tijdens de cupcake workshop wordt geserveerd. Dit heeft een meerprijs van € 17,50 per persoon. Tijdens de cupcake workshop serveren we koffie en thee met lekkernijen. De cupcakes neem je na afloop van de workshop mee naar huis in een mooie taartdoos.

Kom naar Lokaal 55 voor een unieke cupcake workshop!

Reserveer een cupcake workshop van jouw voorkeur of bel 0515 460321.

Kookzondag

Koken in Lokaal 55 is echt een culinaire aangelegenheid. Het woord “culinair” stamt trouwens af van het woord “culina”, wat “de kookkunst” betekent. Koken wordt dus enerzijds gezien als een kunst, een vak, een vorm van expressie en anderzijds is koken een dagelijkse noodzakelijke bezigheid.

De kookclub van Lokaal 55 bestaat uit een serie van 5 kooklessen. Er is één kookclub geschikte voor beginners en gevorderden. Elke kookles duurt zo’n 2 à 3 uur. Tijdens de eerste kookles worden de recepten uitgedeeld door de kok en volgt een toelichting op het fenomeen koken en de beleving rondom koken. Daarna geeft de kok van Lokaal 55 uitgebreid uitleg over de recepten van de kookles en hoe deze te bereiden. Indien van toepassing doet de kok een aantal zaken voor. Daarna ga je zelf aan de slag. Lokaal 55 zorgt voor de materialen en ingrediënten. Aan het eind van de kookles dineer je samen met je mede cursisten.Het aantal deelnemers is minimaal 10 tot 15 personen. De sfeer is gemoedelijk en is er ook ruimte voor eigen inbreng.

Mail of bel 0515 460321 ons voor informatie over de kookclub van Lokaal 55.

Prijs: € 300,00 (gehele 5-delige cursus) inclusief begeleiding, gebruik van materialen, ingrediënten voor het diner, mineraalwater, frisdranken en een alcoholische consumptie tijdens het tafelen.

Teambuilding

Koken in Lokaal 55 is een perfecte activiteit als onderdeel van teambuilding. We zijn geen experts om een groep individuen te kneden tot een hecht team. Maar samen koken is goed voor de sfeer en de onderlinge verhoudingen. De kok van Lokaal 55 brengt jouw team tot topprestaties tijdens het koken als teambuilding. Met als gezamenlijk doel een heerlijk diner bereiden zal er voor zorgen dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. Wie gaat wat doen en zijn er heldere werkafspraken? Deze teambuilding zal eindigen aan een heerlijke diner, door het team zelf bereid.

Naast een kookworkshop is het natuurlijk ook mogelijk om aan teambuilding te doen tijdens een taart workshop of een cupcake workshop.

Mail ons alle wensen op het gebied van teambuilding en wij doen een passend voorstel.