Varen en events

Wilt u varen? Lokaal 55 bevindt zich aan de Oude Oppenhuizerweg in Sneek en ligt aan uniek vaarwater tussen Sneek en het Sneekermeer. De perfecte uitvalsbasis om te varen, bijvoorbeeld een heerlijke tocht over de Friese Meren. Ook organiseren wij diverse te gekke events, zie onder meer.

Er is ruime parkeergelegenheid voor de deur. Het authentieke pand biedt verassende mogelijkheden voor kookworkshops, bruiloften, feesten, partijen, vergaderingen, barbecues en diners. Ideaal om te combineren met varen met zakelijke gasten, collega’s, familie en vrienden!

Mogelijkheden

Feest op het water, een stoer feest, strandfeest, zomerfeest, winterfeest…het is eigenlijk altijd feest bij Lokaal 55 aan de Houkesloot in Sneek! Lokaal 55 is een fantastische feestlocatie voor uiteenlopende feesten en partijen op het water. De locatie is (deels) exclusief af te huren. Naast een feestlocatie is Lokaal 55 ook geschikt als trouwlocatie. Kom voor een uniek feest op of aan het water naar Lokaal 55. Ook voor een private party met vrienden of een themafeest. Kom kijken bij Lokaal 55 en reserveer voor een uniek feest op het water.

Bij Lokaal 55 hebben we diverse boten waar u met uw gezelschap heerlijk kunt vertoeven.
Wat te denken van de volgende mogelijkheden.

Sloep Bubbels  //  7 meter
Geschikt om heerlijk te varen in en om Sneek en te combineren met onze arrangementen.

Sloep Lokaal 55  //  10 meter
Laat je rond varen in een stoere sloep. We hebben diverse arrangementen die u kunt laten verzorgen door Lokaal 55 op het water.

Lemster Aak De Eersteling  //  zeilen tot 20 personen
Luxe zeilen of wedstrijd zeilen met meerdere Lemster Aken, laat ons uw wensen weten en we stellen een mooi arrangement voor u samen.

Drijvend Lokaal
Hollandse kroeg op het water. Bekijk de foto’s: je eigen kroeg op het water om te vergaderen, lunchen, borrelen of genieten van een barbecue diner van de Big Green Egg.

Geniet van unieke arrangementen op het water: Koken Varen Beleven!

Klik hier voor de arrangementen:

1. Water & Wijn!
Een wijnproeverij aan boord van een prachtige Lemster Aak,  salonjacht of sloep.  Al varend over de unieke Friese  wateren rondom Sneek maak je onder leiding van onze enthousiaste sommelier een rondreis door de wereld van wijn.  Naast het proeven en genieten van de wijnen leggen we de basis van de wijnproefmethode uit en wat bij de wijn gegeten kan worden!

2. Water & Bubbels!
Ervaar de bijzondere wereld van bubbels! Heb je voorkeur een brut of liever een demi sec? Welke champagne is de juiste voor jou? Tijdens deze champagne-vaart  ontdek je de bijzondere kenmerken en smaken van de verschillende champagnes! Champagne staat voor elegantie en feestelijkheid! Met onze connaisseur beleef je twee uur lang de sprankelende sensatie van zowel de grote huizen als de onbekende juweeltjes uit de unieke Champagne streek .

3. Water & Vis!
Een bijzondere culinaire vaartocht over de Friese wateren. Verwend worden met een ruim assortiment van heerlijke vis. Wat dacht je van huis gerookte zalm, paling, Hollandse en Noorse garnalen, gamba’s, gerookte forel en natuurlijk maatjesharing! Bijpassend serveren wij salades en garnituren.  De gerechten worden natuurlijk begeleid door passende wijnen of champagne.

Een extra mogelijkheid is om zelf te vissen onder begeleiding van een visgids. Bij terugkomst fileer je eventueel de vis en bereiden we het op de Big Green Egg. Het wordt echt smullen! Maar eerst ‘aan het werk’.

4. Water & High Tea!
Wellicht het leukste vriendinnen uitje!  Aan boord van onze reddingssloep wordt je ontvangen met een heerlijke High Tea. Al varende over de prachtige Friese wateren proef je exclusieve soorten thee welke begeleid worden door een assortiment van verschillende hartige en zoete gerechtjes!

Wij serveren traditionele gerechtjes zoals scones met aardbeienjam en clotted cream, brownies, soezen, bonbons, Cheesecake, quiches en diverse soorten sandwiches, maar jullie gaan ook genieten van typisch Friese lekkernijen en hapjes.

5. Water & Sushi!
Op deze culinaire ontdekkingsreis neemt Lokaal 55 je mee naar Oosterse sferen en serveren we de lekkerste sushi met de beste kwaliteit aan verse ingrediënten. Aan boord van onze sloepen of Salonjacht vaar je over de Friese meren, ondertussen genietend van gerechtjes uit de Oosterse keuken, uiteraard begeleid door heerlijke wijnen.

6. Water, Stoere mannen & de Bigg Green Egg!
Stoere mannen, De Kookstudio, een Lemsteraak en de Big Green Egg: zie hier de ingrediënten voor een bijzonder stoer uitje! Je gaat namelijk heerlijk varen op en rond de wateren van Sneek. Onderweg meren we op verschillende plaatsen af waar we “ingrediënten” verzamelen zoals vlees en vis voor de ultieme kookbeleving: “Koken met de Big Green Egg”.  Rond 16:00 meren we af aan de kade van Lokaal 55 waar onze chef al klaar staat met de Big Green Egg voor de ultieme barbecue workshop. Kortom heerlijk varen en genieten!

7. Water & Zoet!
Wellicht het leukste vriendinnen, vrijgezellen en teamuitje! In De Kookstudio van Lokaal 55 gaan jullie heerlijke cupcakes vullen, bekleden en prachtig decoreren. We leren jullie versieringen met royal icing, platte en 3D decoraties van bloemen, harten en strikken. Ook leren we een eenvoudig roosje maken van fondant die we op de cupcakes zetten.  Na afloop van de workshop schepen jullie in aan boord van een salonjacht, Lemster Aak of sloep en heerlijk varend en genietend over de Friese Wateren smullen jullie van de zelfgemaakte cupcakes. Wij serveren exclusieve theesoorten om de proeverij compleet te maken!

8. Water & Chocola!
Een workshop om je vingers bij af te likken! Ook een zwak voor deze heerlijke zoete verleiding? Kom dan in De Kookstudio van Lokaal 55 zelf de lekkerste bonbons en truffels bereiden. Onze patissier neemt je mee in de wereld van chocola. Smelten, tempereren, doorhalen, we leren je alles wat nodig is om de lekkerste bonbons zelf te bereiden. Als de bonbons mooi zijn verpakt, schepen we in op een van de prachtige schepen om al varend over de Friese meren te proeven en genieten van de heerlijkste bonbons. We serveren exclusieve theesoorten aan boord, dus dat wordt optimaal genieten!

Prijzen verschillen per arrangement. We maken graag een programma op maat voor u!

Reitse Spanninga, de eerste Grill Master van Weber, creëerde in Joure de eerste Weber Grill Academy welke is uitgegroeid tot een landelijk succes.

Na 15 jaar met veel passie de Weber Grill Academy te hebben gegeven in Joure heeft Reitse zijn Grill Academy te Joure ingeruild voor een prachtige locatie te Sneek, Lokaal 55. De weber Grill Academy  biedt een breed aanbod aan workshops. Erg leuk voor de barbecueliefhebbers die de basis barbecuevaardigheden willen leren of het barbecueën naar een volgend niveau willen tillen. Van de bereiding van verschillende gerechten, tips en tricks van onze grillmasters tot het genieten van de zelf gemaakte gerechten.

Thema’s: Basic, Smoking, American style, The art of charcoal grilling en Street food. Er zijn nog diverse nieuwe thema’s in de maak!